Het blijft altijd leuk om te zien dat de klant zelf al gespeurd heeft naar planten. Het zorgt vaak voor verrassende planten en net wat andere combinaties dan je gewent bent.  Maar er zijn zoveel soorten?! Wat komt waar? Hoeveel hebben we nodig? Wat is een mooie combinatie? Gelukkig is dat mijn expertise.

Beplantingsplan 

Deze gezellige tuin in hartje Haarlem is aangelegd door Edwin Schoo. De organische vormen en het grind geven de tuin een knusse, warme uitstraling. Door de organische vormen kijk je steeds weer op een andere manier naar de border. Daarom moest er bij de opbouw van de borders goed gelet worden op de hoogtes en kleursamenstellingen van de planten.

Een aantal borders waren al voor zien van mooie solitaire heesters zoals een Zevenzonenboom en oude appelbomen. Daarnaast was de wens om bij de moestuintjes de borders te voor zien van enkele kruiden.

Planten kiezen

De klant van Edwin had al een aardige lijst bij elkaar verzameld. Er was echt werk van gemaakt. De bloemkleur en bloeitijd was zelfs weer gegeven in een tabel.  Aan de hand van deze lijst ben ik gaan samenstellen en mengen met basissoorten. Op deze manier zijn er borders gemaakt die oplopen in hoogte en weer aflopen. Hierdoor zijn er steeds weer andere plantencombinatie zichtbaar. Daarnaast is gelet op bloeitijden en bloemvormen. Bloemen die gelijktijdig bloeien maar ook naar planten die elkaar opvolgen in bloeitijd. Verticale bloemvormen die weer gecombineerd worden met horizontale bloemvormen.

Dit alles weergegeven in een overzichtelijk beplantingsplan welke door Edwin uitgevoerd is en het eindresultaat mag er wezen!